1. Definities

In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende term en in de navolgende
betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1. Opdrachtgever: de wederpartij van WordPress4you.nl.

2. Overeenkomst: elke wederzijdse acceptatie, schriftelijk of per e-mail bevestigd, van levering van één of meer producten of diensten van WordPress4you.nl.

2. Toepasselijkheid
1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en alle overeenkomsten die worden gesloten door WordPress4you.nl, evenals op alle verrichte diensten en andere handelingen uitgevoerd door WordPress4you.nl.
2. Door het ondertekenen van een overeenkomst met WordPress4you.nl, het accepteren van een offerte verzonden door WordPress4you.nl, of het bevestigen van een opdracht per e-mail, verklaart de Opdrachtgever dat hij kennis heeft genomen van deze algemene voorwaarden en dat hij ermee instemt.
3. Wijzigingen in de oorspronkelijk gesloten overeenkomst tussen de Opdrachtgever en WordPress4you.nl, evenals wijzigingen in deze algemene voorwaarden, zijn alleen geldig nadat ze schriftelijk zijn bevestigd door WordPress4you.nl. In dat geval blijven de overige bepalingen onverminderd van kracht.

Onze gegevens

Naam: WordPress4you.nl
Adres: Meppelerstraatweg 18
Postcode en vestigingsplaats: 8022 AH Zwolle
KvK nummer: 63456842

3. Aanbod en Offertes
1. Soms is ons aanbod slechts gedurende een beperkte tijd geldig. Als dit het geval is, wordt dit vermeld bij het aanbod.
2. Het aanbod omvat een gedetailleerde beschrijving van de aangeboden diensten en digitale inhoud, zodat je het aanbod goed kunt beoordelen. Eventuele fouten of vergissingen in het aanbod zijn niet bindend voor ons.

4. Aanbiedingen en offertes
1. Aanbiedingen en offertes van WordPress4you.nl zijn vrijblijvend en blijven geldig tot 30 dagen na de opstellingsdatum, tenzij anders aangegeven.
2. Als de opdrachtgever onjuiste informatie verstrekt tijdens de aanvraag of bij het sluiten van de overeenkomst, behoudt WordPress4you.nl zich het recht voor om de prijzen in de offerte of overeenkomst aan te passen.
3. Eventuele wijzigingen in de oorspronkelijke overeenkomst tussen de opdrachtgever en WordPress4you.nl zijn alleen van kracht na de aanvaarding ervan door beide partijen via een aanvullende of gewijzigde overeenkomst.
4. De geldigheid van aanbiedingen of offertes is niet automatisch van toepassing op toekomstige opdrachten.
5. Alle bedragen vermeld in offertes en prijsopgaven zijn inclusief omzetbelasting en exclusief andere door de overheid opgelegde heffingen die verschuldigd zijn of zullen zijn voor de uitvoering van de opdracht.
6. De opdrachtgever erkent e-mail, WhatsApp of faxverkeer als wettig, geldig bewijsmiddel.

5. Overeenkomst
1. Onze Overeenkomst treedt in werking zodra het aanbod en de bijbehorende voorwaarden zijn aanvaard.
2. Als een van de bepalingen van deze algemene voorwaarden niet kan worden toegepast, zullen we samen overleggen om een geldige bepaling te vinden die het dichtst bij de ongeldige bepaling staat. Het nietig of vernietigd worden van een bepaling heeft geen invloed op de geldigheid van de gehele algemene voorwaarden.
3. Als we twijfels hebben over jouw vermogen om jouw verplichtingen uit de Overeenkomst na te komen, zoals betalingsverplichtingen, behouden we ons het recht voor om de Overeenkomst niet uit te voeren.
4. Het recht van verrekening en opschorting is uitgesloten als je handelt in de uitoefening van je beroep of bedrijf.
5. Je verleent ons het exclusieve recht om de toegewezen opdracht uit te voeren, tenzij we samen schriftelijk anders overeenkomen.
6. Als er uit onze Overeenkomst een aanvullende of vervolgopdracht voortvloeit, zijn deze algemene voorwaarden ook daarop van toepassing.
7. We zullen altijd streven naar naleving van de afgesproken oplevertijd. Echter, fouten of vertragingen als gevolg van grote drukte aan onze zijde of aan jouw zijde kunnen voorkomen. Bij verschuiving van de afgesproken oplevertijd bestaat er geen recht op schadevergoeding. Deze termijnen dienen als indicatie, tenzij we samen schriftelijk en uitdrukkelijk een uiterste bindende datum vaststellen. In dat geval zal dit duidelijk door ons worden gecommuniceerd.
8. Voor de uitvoering van de Overeenkomst zijn we afhankelijk van informatie van jouw kant. Als je informatie te laat of niet in de juiste vorm aanlevert, kan dit de oplevertijd beïnvloeden.

6. Levering van diensten
1. WordPress4you.nl zal zich inspannen om de opdracht zorgvuldig uit te voeren en streeft naar een optimaal resultaat voor de Opdrachtgever. Indien nodig zal WordPress4you.nl de Opdrachtgever op de hoogte houden van de voortgang van de werkzaamheden.
2. De opgegeven levertijden zijn niet absoluut bindend en worden beschouwd als een schatting. De levertermijn begint zodra aan alle noodzakelijke en overeengekomen voorwaarden voor de uitvoering van de opdracht is voldaan.
3. Het overschrijden van overeengekomen levertijden, ongeacht de oorzaak, geeft de Opdrachtgever geen recht op schadevergoeding, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

7. Levering en levertijd
1. De opdrachtgever dient tijdig de vereiste gegevens, teksten en/of beeldmateriaal aan te leveren bij WordPress4you.nl.
2. Na ontvangst van de benodigde gegevens, teksten en/of beeldmateriaal gaat WordPress4you.nl zo snel mogelijk van start met het creëren van de afgesproken producten en/of diensten. De verwachte levertijd wordt gecommuniceerd aan de opdrachtgever.
3. Bij het ontwikkelen van een nieuwe website maakt WordPress4you.nl eerst een basisontwerp of laat deze door derden maken. Dit ontwerp wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de opdrachtgever. De opdrachtgever controleert het ontwerp en geeft eventuele opmerkingen of aanpassingen zo spoedig mogelijk door aan WordPress4you.nl. Indien er binnen een redelijke termijn geen reactie van de opdrachtgever ontvangen wordt, wordt dit beschouwd als goedkeuring van het basisontwerp. Na ontvangst van feedback of bij uitblijven daarvan binnen een redelijke termijn, gaat WordPress4you.nl over tot voltooiing van de volledige website.
4. Indien WordPress4you.nl onverhoopt niet in staat is om binnen de afgesproken levertijd aan zijn verplichtingen te voldoen, kan het alleen schriftelijk in gebreke worden gesteld. WordPress4you.nl wordt dan een termijn van minimaal 21 dagen gegund om alsnog aan zijn verplichtingen te voldoen.
5. WordPress4you.nl levert de door hen gemaakte websites op aan de opdrachtgever op een wijze die nader gespecificeerd kan worden, bijvoorbeeld via ftp of USB.

8. Prijzen
1. Alle genoemde bedragen zijn in euro’s en exclusief omzetbelasting en eventuele andere overheidsheffingen, tenzij anders overeengekomen.
2. Voor aanvang van de Overeenkomst vragen wij een aanbetaling van 50%, gevolgd door een resterend bedrag van 50% na voltooiing.
3. Jaarlijks behouden wij ons het recht voor om een inflatiecorrectie toe te passen.
4. Onze prijzen zijn gebaseerd op de kostprijsfactoren op het moment van het aanbod. Binnen 3 (drie) maanden na het sluiten van de Overeenkomst behouden wij het recht om wijzigingen in kostprijsfactoren die redelijkerwijs buiten onze invloed liggen, aan jou door te berekenen, met een maximum van 20% van het oorspronkelijke bedrag.
5. Indien onze offerte uit verschillende onderdelen bestaat, zijn wij niet verplicht om een deel van de overeenkomst uit te voeren als slechts een deel van de onderdelen wordt geaccepteerd.

9. Betaling & facturering
1. In bepaalde gevallen dien je direct af te rekenen. Indien dit niet het geval is, dien je het verschuldigde bedrag binnen 15 (vijftien) dagen na de factuurdatum te betalen, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
Als er een fout staat in de verstrekte betaalgegevens, ben je verplicht ons hier zo snel mogelijk van op de hoogte te stellen.
2. Indien de betaling niet tijdig plaatsvindt, zullen we je hierover eerst informeren. Vervolgens heb je nog 7 (zeven) dagen de tijd om alsnog te betalen. Als betaling nog steeds uitblijft, zijn wij genoodzaakt de vordering over te dragen aan een incassobureau. De kosten hiervan komen voor jouw rekening. Voor het treffen van een betalingsregeling kun je altijd contact met ons opnemen.
3. Indien je na de verlenging van de betalingstermijn, zoals beschreven in het vorige lid, nog steeds niet hebt betaald, zullen wij het project waarvoor de Overeenkomst is gesloten afsluiten. Wil je het project heropenen nadat je hebt betaald? Wij helpen je graag, maar houd er rekening mee dat er extra tijd nodig is voor het heropenen en opnieuw oppakken van het project. In dat geval zullen we ook opstartkosten in rekening brengen.
4. In geval van (een redelijk zicht op) faillissement, liquidatie, surseance van betaling of een schuldsanering in het kader van de WSNP, zijn onze vorderingen op jou en jouw verplichtingen jegens ons direct opeisbaar.

Betalingen die door jou worden gedaan, worden eerst aangewend ter betaling van de verschuldigde rente en kosten die wij van jou vorderen. Als er geen dergelijke kosten zijn, wordt de betaling toegepast op de oudste openstaande facturen. Dit geldt ook als jij aangeeft dat de betaling betrekking heeft op een andere factuur.

10. Aansprakelijkheid
1. WordPress4you.nl draagt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor de inhoud van het materiaal dat door de Opdrachtgever wordt aangeleverd, evenals voor alle andere gepubliceerde inhoud op de websites van de Opdrachtgever. De Opdrachtgever dient ervoor te zorgen dat het aangeleverde materiaal, zoals teksten en afbeeldingen, vrij is van auteursrechten van derden. Het gebruik van het resultaat valt onder de verantwoordelijkheid en het risico van de Opdrachtgever.
2. Indien WordPress4you.nl voor haar activiteiten afhankelijk is van medewerking, diensten en leveringen van derden, waarop zij weinig of geen invloed kan uitoefenen, kan WordPress4you.nl op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade voortkomend uit deze relaties met derden, of het verbreken ervan, ongeacht of deze schade zich voordoet tijdens de relatie met WordPress4you.nl.
3. Opdrachtgever kan WordPress4you.nl op geen enkele wijze aansprakelijk stellen voor schade van welke aard dan ook, inclusief bedrijfsschade en andere gevolgschade die door wie dan ook wordt geleden, voortvloeiend uit, of in verband staand met de door ons geleverde producten of diensten, tenzij dergelijke schade het gevolg is van opzet of grove schuld. Opdrachtgever vrijwaart WordPress4you.nl tegen alle aanspraken van derden, inclusief de kosten van juridische bijstand, die op enigerlei wijze verband houden met, of voortvloeien uit de werkzaamheden die ten behoeve van de opdrachtgever zijn verricht, behoudens in geval van opzet of grove schuld aan de zijde van WordPress4you.nl.
4. De aansprakelijkheid van WordPress4you.nl zal te allen tijde beperkt blijven tot het bedrag dat aan de Opdrachtgever in rekening is gebracht of nog in rekening zal worden gebracht.

11. Garantie
1. We garanderen dat onze Diensten en Producten voldoen aan de overeengekomen specificaties en aan alle geldende wettelijke voorschriften op het moment van het sluiten van de Overeenkomst.
2. Het is niet toegestaan om een door ons geleverde Dienst en/of Product te (laten) wijzigen, aangezien je ons hebt ingeschakeld om een specifieke opdracht uit te voeren. Dergelijke wijzigingen kunnen ook afbreuk doen aan de kwaliteit van het door ons ontwikkelde Dienst en/of Product.
3. Indien je toch in strijd handelt met de bovenstaande verplichting, ben je verplicht om ons copyright van het geleverde Product/de Dienst te verwijderen. Hierbij vervallen alle garanties en zijn wij niet langer verplicht verdere werkzaamheden uit te voeren. Bovendien komen alle aan jou verstrekte licenties in dat geval te vervallen.
4. De garantie zoals vermeld in lid 1 is expliciet niet van toepassing indien:
-Je zelf wijzigingen aanbrengt aan de geleverde Producten of dit laat doen door derden;
-De geleverde Producten zijn blootgesteld aan abnormale omstandigheden, de gebruiksinstructies niet zijn opgevolgd, of op een andere manier onzorgvuldig met de Producten is omgegaan;
-De gebreken geheel of gedeeltelijk te wijten zijn aan voorschriften van de overheid met betrekking tot de aard of kwaliteit van materialen.

12. Intellectueel eigendom en geheimhouding
1. Ons vervaardigde materiaal mag niet worden bewerkt of gebruikt in andere websites zonder onze uitdrukkelijke toestemming.
2. Het eigendom van de door ons verstrekte ideeën, concepten of ontwerpen blijft volledig bij ons, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
3. In geval van schending van ons eigendom behouden wij ons het recht voor om een redelijke vergoeding in rekening te brengen.
4. We behouden het recht om de opgedane kennis tijdens de uitvoering van de overeenkomst voor andere doeleinden te gebruiken, zolang hierbij geen vertrouwelijke informatie wordt onthuld.
5. Beide partijen zullen vertrouwelijke informatie met betrekking tot de overeenkomst en alle gegevens over partijen, klanten/leveranciers en gesloten overeenkomsten geheimhouden.

13. Gebruiksrecht en betalingsvoorwaarden
1. Als er intellectueel eigendomsrecht wordt verkregen tijdens de overeenkomst, blijft dit recht bij ons.
2. Je verkrijgt een niet-exclusief en niet-overdraagbaar gebruiks- en bewerkingsrecht, maar pas na volledige betaling van het factuurbedrag.
3. Bij uitblijvende betaling behouden wij ons het recht voor om het geleverde terug te nemen of offline te halen, nadat je daarvoor de gelegenheid hebt gehad.
4. Je mag geen sublicenties verlenen aan derden, tenzij anders overeengekomen.
5. Je vrijwaart ons van eventuele aanspraken van derden met betrekking tot intellectuele eigendomsrechten.

14. Overige bepalingen
– We behouden het recht om de opgedane kennis tijdens de uitvoering van jouw overeenkomst te gebruiken voor andere overeenkomsten en doeleinden, op voorwaarde dat geen vertrouwelijke informatie wordt gedeeld.
– We hebben het recht om jouw naam en logo te gebruiken als referentie en voor promotiedoeleinden.
– Bij schending van deze voorwaarden kunnen wij direct een boete opeisen ter hoogte van driemaal het bedrag van de overeenkomst, naast het recht op volledige schadevergoeding.
– Bij auteursrecht op een gemaakt portret van jou hebben wij het recht om dit portret met jouw toestemming openbaar te maken.
– Bij beslaglegging door derden op het door ons geleverde, dien je ons daarvan direct op de hoogte te stellen.

15. Meerwerk en Wijzigingen
1. Wanneer wij een Dienst leveren, kan het voorkomen dat de uitvoering van de Overeenkomst meer tijd en middelen vereist dan oorspronkelijk ingeschat. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer jij akkoord geeft op een door ons opgeleverd conceptontwerp, maar er vervolgens veel aanpassingen vanuit jouw kant worden gevraagd tijdens het verdere ontwerpproces. In zo’n geval spreken we van meerwerk. Jouw goedkeuring op het conceptontwerp geldt immers als een akkoord. Zodra meerwerk zich voordoet, zullen we dit direct met jou communiceren. We streven ernaar om de Dienst voort te zetten volgens onze standaardtarieven, en we zullen met jou in gesprek gaan over de financiële consequenties.
2. Met jouw instemming met meerwerk, zoals hierboven beschreven, ga je ermee akkoord dat de doelstellingen en verwachtingen van de Overeenkomst mogelijk worden beïnvloed.

16. Wijziging of aanvulling
1. We behouden ons het recht voor om deze voorwaarden eenzijdig te wijzigen of aan te vullen. Als dit gebeurt, maak je geen zorgen, want je wordt tijdig op de hoogte gebracht.
2. Er zal een periode van 30 (dertig) dagen liggen tussen deze kennisgeving en het moment waarop de gewijzigde of aangevulde voorwaarden van kracht worden.

17. Overmacht
1. Soms kunnen zich onvoorziene gebeurtenissen voordoen waarop wij geen invloed hebben. Dit kan variëren van een pandemie tot door de overheid opgelegde maatregelen die ons werk belemmeren. Ook stakingen, computervirussen, hacks, (grote) kabelbreuken, stroomstoringen, overmatige arbeidsongeschiktheid bij ons, of het falen van tools van Derden kunnen ons werk beïnvloeden. Ondanks onze inspanningen kunnen we in dergelijke situaties helaas niet voldoen aan onze beloften. We hopen op je begrip, maar het is niet mogelijk om in dit geval een schadevergoeding te eisen.
2. Als zich zo’n situatie voordoet, zullen we ons uiterste best doen om zo snel mogelijk te leveren. Als de overmachtssituatie na 30 (dertig) dagen voortduurt, hebben we beiden het recht om de Overeenkomst te ontbinden. Eventuele schade wordt in dat geval niet vergoed. We behouden wel het recht om de al gemaakte kosten, uren en investeringen vergoed te krijgen.

18. Rechten en verplichtingen
1. De opdrachtgever zal WordPress4you.nl altijd tijdig voorzien van alle materialen, gegevens en informatie die nodig zijn voor een correcte uitvoering van de opdracht, en alle nodige medewerking verlenen. De opdrachtgever staat garant tegenover WordPress4you.nl dat de verstrekte informatie juist en volledig is.
2. De opdrachtgever deelt de verantwoordelijkheid voor het testen en controleren van de website en/of andere eindproducten.

19. Naamsvermelding en promotie
1. WordPress4you.nl behoudt het recht om de website van de opdrachtgever te gebruiken voor promotie en/of publiciteit, tenzij hierover schriftelijk anders is overeengekomen.
2. WordPress4you.nl is gerechtigd haar logo en/of tekstlink naar WordPress4you.nl te plaatsen op de website van de opdrachtgever.

20. Hostingvoorwaarden
1. Hosting omvat het beschikbaar stellen van een deel van een server met als doel informatie en bestanden voortdurend toegankelijk te maken via het internet, waaronder het toegankelijk maken van websites en e-mailboxen.
2. WordPress4you.nl zal data zorgvuldig behandelen en proberen deze te beschermen tegen beschadiging of verlies. Opdrachtgever blijft echter zelf verantwoordelijk voor het maken en controleren van back-ups, tenzij anders overeengekomen.
3. Indien overeengekomen, zal WordPress4you.nl back-ups periodiek automatisch en handmatig controleren op basis van steekproeven. Opdrachtgever dient echter zelf de exacte inhoud van de back-ups te controleren en heeft het recht om een audit uit te voeren.
4. WordPress4you.nl zal data en privacygevoelige informatie van Opdrachtgever vertrouwelijk behandelen en niet aan derden verstrekken, behalve in gevallen waarin wettelijke verplichtingen gelden of met toestemming van de Opdrachtgever.
5. Bij vermoeden van illegale activiteiten behoudt WordPress4you.nl zich het recht voor de dienstverlening te staken of op te schorten en autoriteiten in te lichten.
6. Bij problemen, zoals DDoS-aanvallen, kan WordPress4you.nl ervoor kiezen de dienstverlening tijdelijk onbereikbaar te maken om verdere schade te voorkomen.
7. Opdrachtgever erkent dat ongeautoriseerde toegang en de gevolgen hiervan niet altijd te voorkomen zijn, ondanks inspanningen van WordPress4you.nl. WordPress4you.nl zal zich inzetten voor de beveiliging van apparaten en Opdrachtgever adviseren waar mogelijk, maar heeft geen controle over de veiligheid van software en data van derden.

21. Klachten en reclamering
1. Als er iets mis is met de uitvoering van de Overeenkomst en er dus een gebrek is, dien je dit binnen 2 (twee) maanden aan ons te melden nadat je het gebrek hebt ontdekt. Bij zichtbare gebreken moet je ons zelfs binnen 48 (achtenveertig) uur op de hoogte stellen.

Let op: deze termijnen zijn strikt. Als je na deze termijn een klacht indient, vervalt je recht om te klagen over het gebrek.

2. Als je akkoord gaat met een concept, betekent dit dat je definitief akkoord gaat. Wij zullen het concept dan niet meer kosteloos aanpassen. Zorg er dus altijd voor dat je het concept zorgvuldig beoordeelt!
3. Zodra je ons op de hoogte hebt gesteld van de klacht, zullen we direct aan de slag gaan om het gebrek op te lossen. We hebben hiervoor 4 (vier) weken de tijd nadat we de klacht hebben ontvangen.
4. Het indienen van een klacht betekent niet dat je betalingsverplichting wordt opgeschort.

22. Opschorting, ontbinding en opzegging
1. Als de Opdrachtgever de betalingscondities niet naleeft of als de benodigde gegevens niet op tijd worden verstrekt, heeft WordPress4you.nl het recht om de uitvoering van de opdracht op te schorten of te staken.
2. Daarnaast kan WordPress4you.nl de overeenkomsten met de Opdrachtgever ontbinden zonder tussenkomst van de rechter als de Opdrachtgever niet tijdig of adequaat voldoet aan zijn verplichtingen uit enige overeenkomst met WordPress4you.nl.
3. Bij overmacht heeft WordPress4you.nl het recht om de overeenkomst te ontbinden en/of op te schorten, zonder tussenkomst van de rechter en zonder verplicht te zijn tot schadevergoeding.
4. Onder overmacht verstaan we elke externe oorzaak die niet aan WordPress4you.nl kan worden toegerekend en die de uitvoering van de overeenkomst verhindert, bemoeilijkt of onredelijk maakt.
5. De gevolgen van opschorting, staking en/of ontbinding komen volledig voor rekening en risico van de Opdrachtgever.
6. Opschorting, staking en/of ontbinding laten de betalingsverplichtingen van de Opdrachtgever voor reeds verrichte werkzaamheden onverlet.
7. WordPress4you.nl heeft het recht om de overeenkomst direct op te zeggen als de Opdrachtgever failliet gaat, surseance van betaling aanvraagt, een schuldsaneringstraject start of een WHOA-procedure wordt aangevraagd of uitgesproken, al dan niet op verzoek van de Opdrachtgever.

23. Diverse bepalingen
1. WordPress4you.nl behoudt zich het recht voor om op elk gewenst moment en zonder voorafgaande kennisgeving deze algemene voorwaarden te wijzigen en aan te vullen. Wijzigingen zijn ook van toepassing op reeds gesloten overeenkomsten, met inachtneming van een termijn van 30 dagen na bekendmaking van de wijzigingen op de website. Indien de Opdrachtgever een wijziging in deze voorwaarden niet wenst te accepteren, kan hij de overeenkomst ontbinden. Dit laat echter de verplichting van de Opdrachtgever om te betalen voor de reeds geleverde diensten onverlet.
2. Als een of meer artikelen van deze voorwaarden ongeldig worden verklaard door een gerechtelijke uitspraak, blijven de overige bepalingen onverminderd geldig. WordPress4you.nl en de Opdrachtgever zullen dan in overleg treden om nieuwe bepalingen ter vervanging van de nietige of vernietigde bepalingen overeen te komen.
3. Zowel WordPress4you.nl als de Opdrachtgever zijn niet gerechtigd hun rechten of verplichtingen voortvloeiend uit een overeenkomst met derden over te dragen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de andere partij.
4. Op alle aanbiedingen en overeenkomsten onder deze voorwaarden is uitsluitend het Nederlandse recht van toepassing. De bevoegde rechtbank is die binnen wiens rechtsgebied WordPress4you.nl is gevestigd.

HOOFDSTUK II – GEGEVENSVERWERKING

Artikel 24. Verwerking persoonsgegevens
1. Als wij worden beschouwd als verwerker volgens artikel 4 lid 8 van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), dan worden de artikelen 23 tot en met 28 van deze algemene voorwaarden beschouwd als overeenkomsten die moeten voldoen aan artikel 28 lid 3 van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
2. We zullen persoonsgegevens verwerken op jouw instructie. Onder andere de volgende persoonsgegevens van jouw klanten worden door ons verwerkt: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, IP-adres en aanhef.
3. De persoonsgegevens zijn nooit ons eigendom. De gegevens die jij verstrekt voor het bovenstaande doel, blijven jouw eigendom.

Artikel 25. Uitvoeringsverwerking
1. De verwerking van persoonsgegevens vindt alleen plaats binnen het kader van de aangeboden Diensten, conform de voorwaarden zoals uiteengezet in deze algemene voorwaarden. Voor andere verwerkingen van persoonsgegevens, zoals de verzameling ervan door jou en/of Derden, zijn wij expliciet niet verantwoordelijk, tenzij deze Derde door ons is aangesteld.
2. Tenzij wij expliciete voorafgaande Schriftelijke toestemming van jou hebben verkregen en voldaan wordt aan wettelijke vereisten, zullen wij geen persoonsgegevens verwerken in landen buiten de Europese Economische Ruimte (‘EER’). Het doorgeven van persoonsgegevens naar landen buiten de EER zonder passend beschermingsniveau is niet toegestaan. We brengen jou direct Schriftelijk op de hoogte van alle geplande permanente of tijdelijke doorgiften van persoonsgegevens naar landen buiten de EER, en zullen pas overgaan tot dergelijke doorgiften na jouw Schriftelijke toestemming.
3. Door akkoord te gaan met deze voorwaarden stem je – conform het voorgaande lid – ermee in dat jouw gegevens worden doorgegeven aan Derden buiten de EER, specifiek de Verenigde Staten. Je hebt te allen tijde de mogelijkheid om deze toestemming in te trekken. Houd er echter rekening mee dat dit kan leiden tot beperkingen in het gebruik van onze Dienst(en).
4. We zullen jouw persoonsgegevens gescheiden houden van de persoonsgegevens die je voor jezelf of namens Derden verwerkt.
5. De verwerking van persoonsgegevens zal op een behoorlijke en zorgvuldige wijze plaatsvinden, in overeenstemming met onze verplichtingen onder de geldende privacywetgeving, inclusief Europese Verordeningen en de AVG.

Artikel 26. Beveiliging
1. Conform artikel 32 van de AVG zullen wij alle gepaste technische en organisatorische maatregelen treffen om persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen zullen in lijn zijn met de aard van de te verwerken persoonsgegevens, rekening houdend met de kosten en de stand van de techniek.
2. Wij streven ernaar om inbreuken op de beveiliging van persoonsgegevens zoveel mogelijk te voorkomen, te detecteren en indien nodig daarop actie te ondernemen.

Artikel 27. Meldplicht
1. Indien er zich een beveiligingslek en/of datalek voordoet zoals beschreven in de Wet meldplicht datalekken, zullen wij je daarover zo spoedig mogelijk redelijkerwijs informeren.
2. De meldplicht omvat in ieder geval het rapporteren van het incident, inclusief de (vermeende) oorzaak en de mogelijke gevolgen, evenals de voorgestelde oplossing.
3. Als jij dit noodzakelijk acht, ben jij verantwoordelijk voor het informeren van betrokkenen en andere relevante partijen, waaronder de Autoriteit Persoonsgegevens, over een datalek of andere incidenten.
4. Het is ons niet toegestaan om rechtstreeks informatie te verstrekken over een datalek of andere incidenten aan betrokkenen of andere partijen, tenzij dit wettelijk verplicht is of jij hiervoor toestemming hebt gegeven.

Artikel 28. Rechten van betrokkenen
1. Na jouw goedkeuring en instructie zullen wij samenwerken om:
1. Betrokkenen toegang te bieden tot hun persoonsgegevens;
2. Persoonsgegevens van betrokkenen te verwijderen of te corrigeren;
3. Aan te tonen dat persoonsgegevens zijn verwijderd of gecorrigeerd indien deze onjuist zijn (of indien er discussie is over de juistheid ervan).

2. We zullen redelijkerwijs bijdragen aan jouw naleving van verplichtingen onder de Wet bescherming persoonsgegevens of andere relevante wetgeving met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. De volledige verantwoordelijkheid voor het nakomen van deze verplichtingen ligt bij jou. Eventuele kosten verbonden aan deze samenwerking zijn niet inbegrepen in de overeengekomen prijzen en vergoedingen en komen volledig voor jouw rekening.

Artikel 29. Inspectie
1. Wij staan toe dat je de naleving van onze beveiligingsmaatregelen inspecteert, of dat op jouw verzoek de verwerkingsfaciliteiten door een aangewezen onderzoeksinstantie worden gecontroleerd.
2. Alle kosten, vergoedingen en onkosten met betrekking tot de inspectie worden door jou betaald, inclusief redelijke interne kosten die wij maken.
3. Na afronding van de inspectie verstrek je ons een kopie van het inspectierapport.